5 oktober 2013
15:00

Lohärads IF Röd

Referat: Håbo IF P99 Vit - Lohärads IF Röd

Sista seriematchen för säsongen, borta mot Håbo. Som vi innan sommaren vann hemma med 4-1.
Håbo har haft en bra höst och hade häng på 4:e platsen vid vinst mot oss.

Innan matchen pratade vi mycket om att vara proffsiga. Vi skulle inte slappna av nu när det är sista matchen, utan vara med hela vägen. Ha rätt inställning och avsluta serien på ett bra sätt. Vi skulle inte falla ur ramen.
Idag körde vi 4-4-2, ett system som vi har kört några gånger den här såsongen. Vi skulle starta matchen med låg press, låta Håba få rulla bollen på sin planhalva. Vi var säkra på att Håbo inte förväntade sig det. Det är bra och kul med lite olika varianeter och uppgifter. Framför allt är det utvecklande för våra killar, och det är det viktigaste.
Idag hade vi hela 5 avbytare, så nu var det bara att gå ut och tömma allt man hade. Det fanns folk som ville spela.

Låg press fungerade bra. Men vi blev för passiva även på vår planhalva, det var ingen som satte press på bollhållare. Det kändes inte bra.

0-1, 11:e min. Vi tog ledningen genom Razmus. Innan hörnan slogs så såg vi att Razmus tog fel utgångspunkt, men han är ursäktad om han gör mål sade vi, och vad händer. Jo Berga slår en mycket bra hörna som Razmus möter och sätter den på volley. Gör man mål är man ursäktad :)

15:e min. Vi ändrar från låg press till hög press. Det var uppgjort innan att vi skulle ändra vid 15 minuter. Det intressanta nu var att Håbos backar blev stressade och slarvade på en del passningar. Alldeles nyss hade de gott om tid, men inte längre.

28:e min tar vi timout. Vi är inte nöjda med halvleken hittils, vi slarvar för mycket i passningsspelet. Vi måste vara nogrannare. Vi måste ha mera löpningar, och större delaktighet från var och en. Nu ser vi till att höjer oss. Våra innermittfältare hamnade antingen för högt upp i banan eller för lågt, samt att de jobbade mycket i bred och hade inget djup. Det blev stundtals hav mellan lagdelarna p g a detta.

Det blev bättre efter timeouten och det var kul att se. Fler som visade att de ville spela.

Halvtid

Det var en halvdan start av 2:a halvlek av oss. Bra men ändå inte. Måste vara nogrannare i passningarna.

0-2, 42:a min. Ett mycket snyggt anfall som ledde till mål. Ted har bollen på sin vänsterback plats och söker Ralle med väggspel, vid mittlinjen. Ted vinner mark och går snett inåt, samtidigt som han lägger passning ut igen till vänsterkanten, där Max kommer löpande och slår ett inlägg till Zacke som nicker en gång rakt upp i luften (Zacke blev nog fundersam eftersom deras målvakt inte gick ut, utan stod kvar på mållinjen). Zacke får nicka en andra gång och då i mål. Mycket bra av Ted, söker väggspel, vinner mark, och lurar deras back genom att gå inåt och skapa yta till Max.

0-3, 45:e min. Zacke sätter press på deras back mitt på deras planhalva. Deras back blir stressad och missar en passning som Max tar, och vinner mark samt lägger ut den på yta (mellan innerback och ytterback) till Robin som kommer löpande från sin höger yttermittfälts plats, tar emot bollen, driver och skjuter den i mål.

Vi leder med tre mål utan att övertyga. Men killarna skall ändå ha beröm, vi är effektiva och sätter våra chanser. Det är starkt.

47:e min. Håbo tar timeout.

0-4, 51:e min. Här visar Zacke vilja. Han vinner bollen mitt på deras planhalva och sätter fart rakt fram, och på något vis så kommer han förbi deras tre backar, som alla är större än Zacke. Men Zacke visar bra fart och teknik, och bollen skulle bara in. Skottet sitter i ena hörnet.

59:e min. Vi tar timeout.

0-5, 63:e min. Anton slår en passning till Max på sin vänster kant, drar deras back och skjuter/inlägg efter marken till GH som bara styr in bollen. Här var det en bra och snabb spelvändning, som resulterade i mål. Håbo hängde inte riktiigt med.

Man är alltid sårbar när man har gjort mål. Håbo gör mål (64:e min) i minuten efter vårt. Det kändes onödigt. Men ska vi var ärliga så var Håbo värda mål. De hade flera chanser utan att sätta den.

Vi spelade en mycket bra fotbolls sista 10-15 minuterna, det var kul att se. Så man kan säga att vi avslutade serien på ett mycket bra sätt :)

Sista matchen för året vinner vi borta mot Håbo med 5-1. Lite för stora siffror med tanke på spelet, men vi är starka.